Реконструкція котельні по вул. Варчука, 18

(звіт для наших споживачів)

 КП «Тепловик» розроблено проект «Реконструкція котельні по вул. Варчука, 18 з покладанням на неї навантажень та влаштуванням теплових пунктів на котельних по вул. Миру, 44/3 та по вул. Героїв Крут 5/1». Даний проект включає в себе модернізацію котельні по вул.. Варчука,18 та приєднання до неї двох центральних теплових пунктів по вул.. Героїв Крут, 5/1 та Миру, 44/3 (колишні котельні).

Даний проект розділено на три черги будівництва:

1-ша черга – реконструкція котельні по вул. Варчука, 18;

2-га черга – приєднання до котельні Варчука,18 ЦТП по вул. Героїв Крут 5/1;

3-тя черга – приєднання до котельні Варчука, 18 ЦТП по вул. Миру 44/3.

Проект пройшов експертизу від 06 листопада 2019 р. № 24636. Повна вартість проекту 29 209,699 тис.грн.

Так як КП Тепловик має ліцензію на будівництво, то генеральним підрядником при виконанні робіт були саме ми. Отримали дозвіл на будівництво .

Існуючий стан котельні (до реконструкції): встановлено 4 котла НІІСТУ, які працювали з 1970 х років з ККД – 0,64. Витрати газу на одну гігакалорію 180 м3, найбільші в місті. Автоматизації – немає ніякої. Працює 8 операторів. Капітальні ремонти – раз у рік. Обладнання на даних котельнях морально застаріле та фізично зношене, не економне з низькою віддачею коефіцієнта корисної дії. За проектом все обладнання замінюється на сучасне, компактне та вигідніше в усіх відношеннях. Новий проект забезпечить вищий коефіцієнт корисної дії, суттєво (до 40%) зменшиться використання газу.

ЩО зроблено:

Повністю демонтовані котли НІІСТУ-5. Встановлено котел Колві-3000 з ККД 92%. За вимогою кодексу газотранспортних мереж та ПАТ «Хмельницькгаз» замінено вузол обліку газу. Тепломережу поділено на два контури (перший: працює котел-теплообмінник, другий: теплообмінник – споживач). Цим ми отримали стабільну роботу котла, навіть при малому навантаженні та плавне регулювання температури при подачі на споживача. Раніше окремий котел готував гарячу воду, інші працювали на опалення, таким чином обладнання було недонавантажене.  Автоматизовано роботу насосів, встановлено  пластинчатий теплообмінник –  3 МВт для подачі теплоносія по котельні Варчука 18, на теплообмінник встановлено сервоприводи, які в свою чергу повністю автоматизують температуру подачі теплоносія відповідно до температури навколишнього середовища.

В процесі виконання вже зменшено кількість обслуговчого персоналу. А по завершенню, необхідності в постійному обслуговуванню не буде.  Звісно котельню будуть обслуговувати електрики, слюсарі КВПіА і т.п., але оператори вже не будуть потрібні. Котельня та ЦТП будуть працювати автоматизовано, що в свою чергу також позитивно вплине на їхню роботу, так як буде виключений людський фактор. Це все зменшить фінансове навантаження на підприємство, дозволить експлуатувати мережі без збоїв. Довідково: річний фонд оплати праці 8-ми операторів котельні складає 690 816 грн.

Всі дані по роботі котельні записуються на «хмару» в інтернеті, і наші спеціалісти мають до них цілодобовий доступ через комп’ютер або навіть смартфон.

Залишилося замінити мережеві насоси на опалення та ГВП і перша черга будівництва буде завершена.

До котельні по вул. Героїв Крут, 5/1 замінено тепломережу 1-го контуру від котельні по вул. Варчука,18. Це в свою чергу дало змогу законсервувати котельню Героїв Крут, 5/1, яка на даний час працює як ЦТП. Там же встановлено теплообмінник потужністю 2.5 МВт, сервоприводи та блок управління даним ЦТП. Також  повна автоматизація ЦТП дозволила повністю вивільнити операторів даної котельні (річний фонд оплати праці яких складає 345,408 грн).

У листопаді 2019 року частково закінчено роботи по 1-ій та 2-ій черзі на суму понад 8 469 тис. грн. Частково на суму 4 023тис. грн. дані роботи були профінансовані з місцевого бюджету. Дякуємо за підтримку такої важливої реконструкції. Всі ці роботи дозволять зменшити збитки підприємства.

Невдовзі буде продовжено роботи по даному проекту. Це дозволить надавати більш якісні послуги, зменшивши їх собівартість. Наше підприємство і надалі буде працювати на благо жителів міста.

Начальник дільниці

Дмитро  Лактіонов

 

Котли до реконструкції

Котли до реконструкції

 

Сучасний пальник з пультом керування

 

Котельня після реконструкції

Насоси що підлягають заміні

Насоси що підлягають заміні

Скріншот з програми управління котельнею

 

Теплообмінник з автоматикою керування

Теплообмінник на ЦТП по вул. Героїв Крут з автоматикою керування

Монтаж теплообмінника на ЦТП вул. Героїв Крут

 

Пульт керування котельнею

 

Post Navigation