Підприємством придбано тепловізор, тепер є можливість визначити «слабкі місця» квартир/будинків та візуалізувати, щоб зробити аналіз, яке місце квартири/будинку потребує утеплення для теплозбереження, а в кінцевому результаті зменшити оплату за послуги.

Також тепловізор буде у нагоді, коли потрібно буде з’ясувати, у кого є несанкціоноване підключення до центрального опалення, наприклад, теплі поли, чи додаткове встановлення батарей або підключення до централізованої системи при встановленні автономного опалення. Треба всім розуміти, що ті, хто «крадуть тепло» – вони крадуть у своїх сусідів, а не у Тепловика або в держави. На кожному будинку стоять лічильники тепла. І якщо хтось з мешканців будинку встановив додаткову батарею (на балконі, або збільшив кількість радіаторів у кімнаті), то і тепла він відбирає більше других. А оплату розподіляють на всіх пропорційно площі квартири. Таким чином всі добросовісні платники сплачують за тих, хто намагається жити не чесно.

Якщо у когось є інформація про підозру несанкціонованого підключення – прохання повідомляти КП «Тепловик». Наші співробітники, взявши тепловізор, комісійно вийдуть на перевірку. Якщо комісію КП «Тепловик» не будуть пускати в квартиру – ми будемо звертатися до міської ради, до поліції, і в решті решт перевіримо квартиру, будинок, тощо.

Наша задача полягає в якісному наданні послуг і ми будемо вживати всіх законних заходів, щоб виконати поставлену задачу.

 

Випробування тепловізора в дії

 

08.11.2018 р.  директор КП «Тепловик» О.Душенко разом з першим заступником міського голови В.Богачуком зробили огляд квартир житлових будинків в так званих «китайському» та «болгарському» містечках з використанням тепловізора.  В кожній обстеженій квартирі жителям було продемонстрована яскрава картинка дійсної температури в квартирі. Виявилось, в деяких квартирах 18 – 19 оС, а в деяких 22 – 23оС. КП «Тепловик» буде намагатися збалансувати подачу теплоносія. Але слід зазначити велику різницю в температурах у будинках, де є старший будинку і де такого немає. Так, в будинку по вулиці Ессенській,8 температура у квартирах о 9.00 год. виявилась мінімально достатньою. Завдяки регулюванню подачі теплоносія старшим будинку, мешканці отримають платіжки значно менше, ніж у тих будинках, де не обрали старшого, і всім байдуже.

КП «Тепловик» закликає всіх користувачів послуг обирати старших будинку.

Ми будемо раді навчити регулюванню та завжди прийдемо на допомогу всім бажаючим.

Post Navigation